30dni na zwrot

Produkt niedostępny
14 dni na łatwy zwrot
Bezpieczne zakupy
Książka przedstawia próbę szerszego spojrzenia na sprawozdawczość finansową banków, zakładów ubezpieczeń i zakładów reasekuracji oraz otwartych funduszy emerytalnych (OFE) wychodząc poza" ich sprawozdania finansowe i prezentując wybrane elementy ich raportów rocznych (w przypadku OFE prospektów emisyjnych). W opracowaniu oparto się przede wszystkim na polskich regulacjach z zakresu rachunkowości, zwrócono jednak uwagę na ich międzynarodowe uwarunkowania i zastosowanie w sprawozdawczości instytucji finansowych Międzynarodowych Standardów Sprawozdawczości Finansowej. Aspekty teoretyczne uzupełniono praktycznymi przykładami.
... monografia w sposób kompleksowy przedstawia wytyczne dotyczące sporządzania rocznych raportów (przede wszystkim sprawozdań finansowych i sprawozdania z działalności) instytucji finansowych. (...) Prawidłowe przygotowanie tych raportów ma znaczenie nie tylko dla sporządzających je podmiotów. Ważny jest również wymiar makroekonomiczny, ponieważ od rzetelności tych raportów zależy również bezpieczeństwo obrotu gospodarczego i stabilność systemu finansowego."
Z recenzji dr. hab. Stanisława Hońko
Marka
Symbol
Autor
Joanna Krasnodomska, Krzysztof Jonas
Wydawnictwo
CeDeWu
Ilość stron
Format
16,5x23,5 cm
Oprawa
broszurowa
ISBN
978-83-8102-158-6
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
Dodaj własne zdjęcie produktu:
pixel